Плани щодо колонізації Місяця потроху набувають обрисів. Днями з’явилася інформація про те, що до середини 2020 років на орбіті природного супутника Землі може з’явитися космічна станція NASA. Та ще й не порожня, а з астронавтами, повідомляє Tokar.ua з посиланням на Daily Star. Ймовірно, цей об’єкт стане «шлюзом» для космічних кораблів, що прямуватимуть до Місяця.

Останніми роками конкуренція між приватними компаніями за відправлення різноманітного устаткування в космос значно збільшилася. І це — «зелене світло» для NASA, щоб розпочати такий амбітний проект.

«Той сплеск, який стався в індустрії комерційних запусків, неодмінно має повторитися й у галузі запусків на Місяць», — вважає Боб Річардс, голова компанії Moon Express.

Цю компанію було створено 2010 року з метою розвідки та видобутку ресурсів із надр супутника. NASA співпрацює з компаніями на кшталт Moon Express, аби розпочати наукові дослідження на Місяці вже найближчими роками.

Але повернімося до станції. Щоб з її допомогою доправляти астронавтів на природний супутник, потрібен посадковий модуль. Раніше можна було розраховувати лише на міжнародних партнерів. Та зараз є SpaceX Ілона Макса та Blue Origin Джеффрі Безоса. До речі, останній вже запропонував NASA об’єднати зусилля, аби разом колонізувати Місяць.

Новій хвилі інтересу до супутника Землі передувала директива президента США Дональда Трампа, згідно з якою Космічне агентство має знову відправити астронавтів на Місяць. Остання подібна місія — Apollo 17, яка датується 1972 роком.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти