Здається, ще трохи і боротьба з корупцією набуде статусу національного виду спорту. Що цікаво, цей процес стає дедалі більш технологічним. Нещодавно ми писали про «Котиків», онлайн-проекту, учасники якого борються з корупцією і водночас жертвують на благодійність. Днями до спільної справи доєднався штучний інтелект DOZORRO, який шукає порушення в системі ProZorro.

Якщо точніше, портал DOZORRO почав працювати ще 1 листопада 2016 року. Це було місце, де небайдужа громадськість залишала відгуки про підозрілі тендери. Наразі команду проекту підсилили штучним інтелектом. Тепер він оцінює сукупність ризик-факторів кожного з конкурсів.

Якщо в ШІ виникають сумніви у прозорості конкурсу, він сигналізує про це активістам. За ними ж останнє слово — чи скеровувати скаргу до замовника, його керівного органу, державних контролерів або правоохоронців.

«За 2-3 місячні інтеграції система почне прогнозувати набагато точніше. Я впевнений, що вже до кінця цього року точність стане дуже високою», — зазначив Андрій Кучеренко, технічний координатор порталу.

За словами Івана Лахтіонова, координатора DOZORRO-спільноти, станом на липень 2018 року активісти проаналізували 10 тис. тендерів. Водночас на рахунку Держаудитслужби лише 3,3 тис. закупівель за 2017 рік.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти