Техпром Китаю не спинити: власний Hyperloop, станції для виклику дощу та снігу, робот-садівник тощо. На черзі — безпілотний гелікоптер Xiangying-200, який днями вдало пройшов випробування та вже готовий до серійного виробництва. Відповідальний за розробку — Інститут автоматизації Шеньяна при Академії наук Китаю.

Журналісти China Daily зазначають, що ключові елементи апарата, а саме енергосистему, систему керування та систему передачі, створено безпосередньо у Піднебесній, що, на їхню думку, вказує на подальший розвиток галузі БПЛА у Китаї.

Довжина Xiangying-200 — 8,7 м, висота — 2,5 м, корисне навантаження — 200 кг.

Гелікоптер був першим серед інших апаратів подібних розмірів та з китайським двигуном, який зміг самостійно злетіти та приземлитися на палубу корабля. Використана технологія вже пройшла сертифікацію.

«Xiangying-200 будуть застосовувати під час рятувальних операцій, у сільськогосподарському виробництві та в інших галузях», — розповів Гу Фенг, один із розробників.

Інститут працює над безпілотниками з 2003 року. Відтоді їхніми апаратами користувалися науковці у Антарктиці, рятівники після землетрусу в окрузі Лушань, інженери, коли прокладали лінії електропередач вздовж річки Янцзи.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти