Святе місце пустим не буває. Особливо коли йдеться про сотні мільйонів доларів. Після того, як Google відмовилася розробляти для Пентагона штучний інтелект, стало відомо, що Міністерство оборони США збирається залучити до цих робіт компанію Booz Allen. Вартість контракту — 885 млн $.

Джош Саліван, старший віце-президент Booz Allen, зазначив, що головна мета спільного проекту — це створити кілька систем ШІ, які б замість людей виконували завдання, не пов’язані з бойовими діями.

Наприклад, сотні солдатів переглядають відео з дронів, щоб ідентифікувати та маркувати об’єкти (вантажівки, авто, зброю, ангари). Їх усіх здатна замінити одна нейронна мережа, кажуть у компанії.

«Це велика економія людських ресурсів та часу, який солдати можуть використати для розв’язання більш інтелектуальних задач», — вважає пан Саліван.

Окрім цього, нейронні мережі можуть допомогти лікарям визначати ракові пухлини або захворювання серця.

Контракт ще складають. Тому Джош напевно не знає, чи будуть використовувати ШІ для визначення та відстеження потенційних цілей. Та запропоновані проекти мають пройти експертизу за стандартами Booz Allen.

Водночас уже відомо, що компанія продовжить пілотні програми, які є у Міністерства оборони. Йдеться про пошук нових методів лікування ушкоджень головного мозку і швидкого визначення серцевих захворювань.

Власний штучний інтелект дозволить Пентагону успішніше конкурувати з Китаєм, Росією та іншими країнами, вважає представник Booz Allen.

До речі, саме у цій компанії працював Едвард Сноуден.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти