Остання надія на порятунок людства та космічний Мойсей Ілон Маск вкотре довів, що не пальцем роблений. Два дні тому бізнесмен заявив у твіттері, що збирається викупити акції заснованої ним компанії Tesla по $420, щоб вивести її з біржі. Така заява призвела до зростання їхньої ціни на 7% і тепер вартість однієї акції становить $363.

Про це Маск написав у Твітері:

За даними CNBC, викуп всіх активів Тесла по $420 буде коштувати $84 мільярди. І ця оборудка стане найдорожчою за всю історію біржових торгів. Маск таких грошей не має, але запевнив, що вже заручився підтримкою інвесторів. А позаяк він є власником 20% активів Тесла, то йому доведеться викласти з кишені ще $66 мільярдів.

У решти акціонерів вибір невеликий: продати свої акції Маску або залишитись інвесторами, тільки тепер уже приватної компанії.

З початку цього року лунало чимало критики на адресу Маска. А все тому, що компанія не може впоратися з масовим виробництвом нового седана Model 3 і зазнає значних збитків. Запланованого темпу виробництва вдалося досягнути лише у липні поточного року, хоча такий результат мав бути ще наприкінці 2017-го.

«Як публічна компанія, Tesla часто стикається з великими стрибками цін на акції, що зі свого боку дуже відволікає працівників, а кожен із них є акціонером. Я вірю в те, що ми працюємо краще, коли кожен сконцентрований на виконанні своїх функцій, коли ми можемо зосередитися на нашій довготерміновій місії», — написав у блозі компанії Маск.

Щоб не бути голослівним, у своїй промові бізнесмен поставив за приклад іншу свою компанію SpaceX і назвав її більш ефективною саме завдяки її приватній формі власності.

Перехід до приватного бізнесу потрібен насамперед, аби зменшити контроль з боку органів регулювання та уникнути критики ЗМІ, бо це добре впливає на виробництво та продаж.

«Якщо процес завершиться так, як я очікую, то приватна Tesla надасть нам великі можливості. Хай там як, а ми надіємось на світле майбутнє і будемо боротися й далі, щоб завершити нашу місію», — заявив Ілон Маск.

Більшість людей спочатку сприйняли твіт за розіграш, адже сам Ілон має славу жартівника, тому він мусив роз’яснити все детальніше у блозі компанії.

Людина кількох слів і заплутаних дій. Альтруїст, мікроблогер, нонконформіст. Автор телеграм-каналу «Груз 250».

Коменти