Компанія Xiaomi відома своїми бюджетними смартфонами. Та днями китайці презентували досить нетиповий для їхньої лінійки телефон. Так, він дешевий, але з кнопками. Ба більше, апарат оснащений штучним інтелектом, який відповідає за багатомовний голосовий переклад у режимі реального часу.

Наразі маємо дві моделі цього китайського дива: Qin1 та Qin1s. Різниця між ними полягає в підтримці інтернет-з’єднання. Для першого це 2G-інтернет, для другого — 4G (плюс 2G та 3G, звісно). Щодо інших характеристик. Товщина телефона — 8,5 мм. Вага — 102 г. Він оснащений 2,8-дюймовим IPS-екраном роздільною здатністю 240×320 та захистом Corning Gorilla. ОЗУ в Qin1 — 8 Мб, ПЗУ — 16 Мб. У його колеги — 256 Мб та 512 Мб відповідно. Обидві моделі працюють із картками пам’яті на 32 Гб. Камери немає.

Окрім цього, пристрій підтримує Dual SIM/Dual Standby, Wi-Fi, має будильник, прогноз погоди та кілька інших інтелектуальних функцій. Ще є вже багатьма забутий IК-порт, що «дозволяє використовувати телефон як пульт дистанційного керування для телевізора, кондиціонера, телевізійної приставки та інших домашніх гаджетів», пишуть розробники.

Як було зазначено вище, завдяки ШІ апарат може перекладати в режимі реального часу. Кількість запрограмованих мов —17.

Батарея на 1480 мАг забезпечить до 15 днів автономної роботи в режимі очікування або 420 хвилин безперервного голосового виклику. На вибір є телефони з білим, сірим, червоним та золотистим корпусом, але колір залежить від моделі.

Розробники збирали кошти на Qin1 та Qin1s на власному краудфандинговому майданчику Xiaomi Youpin. Наразі вони отримали 1,7 млн $. Ця сума у декілька разів перевищує встановлений поріг.

Зазначена вартість телефону — 29$. З 15 вересня мають початися перші поставки.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти