Компанія LEGO стає на шлях охорони довкілля — до 2030 року вона планує більшу частину власної продукції, зокрема й упаковку, виробляти з екологічно безпечних або перероблених матеріалів. Перший крок у цьому напрямку — презентований нещодавно набір, зроблений із цукрової тростини.

Конструктор під назвою «Рослини з рослин» вже доступний у кількох країнах. Наприклад, у Великій Британії, Німеччині та Австрії його можна отримати безкоштовно, якщо зробити покупки на суму понад 40$ в офіційному інтернет-магазині LEGO. Акція діє до 17 серпня. Така ж пропозиція поширюється і на території США та Канади, але там крайній термін — 14 серпня.

Блоки на 98% складаються зі «зеленого» поліетилену, виготовленого з цукрової тростини. Матеріал відповідає директиві Всесвітнього фонду дикої природи (WWF). Та слід зазначити, що деталі не розкладаються, і їсти їх не можна. Водночас на дотик чи зовні їх не відрізнити від блоків зі звичайного пластику.

Протягом 2018 року елементи з екологічно безпечних матеріалів з’являться і в інших наборах.

Наразі LEGO має 150 блоків, які можна виготовити з цукрової тростини.

«Ресурси ми отримуємо з Бразилії. Наші партнери з WWF стежать за тим, аби вони відповідали чинним стандартам», — зазначав Метью Уітбі, який відповідає у LEGO за еко-сектор.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти