Торонто має найдинамічніший ринок технологій, бо саме тут 2017 року було створено більше робочих місць технічної галузі, ніж у Кремнієвій долині, Сіетлі чи Вашингтоні. Про це свідчать результати дослідження компанії CBRE.

Загалом роботу у Торонто знайшли 28,9 тис. tech-фахівців. У найближчих конкурентів цей показник не перевищує 9 тис.

Окрім цього, найбільше місто Канади посіло 4 сходинку у категорії «Технологічні таланти», посунувши Нью-Йорк. Випереджають Торонто Агломерація затоки Сан-Франциско (куди входить і Кремнієва долина), Сіетл та столиця США. У CBRE спиралися на такі чинники як постійний приплив обдарованих фахівців, освіта та її вартість, перспективи кар’єрного зростання, а також ситуація на ринку оренди офісів та квартир.

«Tech-компанії серйозно замислюються над тим, аби знайти себе у Канаді», — зазначив Пол Морасутті, виконавчий директор CBRE Canada.

За його словами, Торонто приваблює дешевшою та водночас більш кваліфікованою робочою силою. Окрім цього, тут невисокі ціни на нерухомість.

Щодо концентрації робочої сили у технічній галузі, то тут переможцем стала Оттава (11,2%), столиця Канади. На затоку Сан-Франциско припадає 9,8%, на Торонто — 8,9%.

«В Оттаві десь 1,7 тис. технологічних компаній, в яких працює понад 70 тис. фахівців. За останні 5 років цей показник випередив бухгалтерський та юридичний сектори», — підкреслив Шон Гамільтон із CBRE Ottawa.

Як зазначив Пол Марасутті, зараз у Канаді формується екосистема, компанії співпрацюють та конкурують одна з одною:

«Вони прискорюють інноваційний процес, тому ми спостерігаємо ефект сніжного кому».

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти