Приватні уроки англійської, гри на гітарі та мистецтва оригамі — всі вони у минулому. Бо зараз, у нашу технологічну еру, дітей та їхніх батьків цікавлять зовсім інші речі. Наприклад, комп’ютерні ігри. Особливо ті, які мають шанс стати спортивними дисциплінами. Тому, аби навчити власних чад більш-менш пристойно грати у Fortnite: Battle Royale, деякі батьки платять репетиторам до 35$/год.

Почнемо з азів. Fortnite Battle Royale — це онлайн-гра у жанрі королівської битви. Гравці беруть участь у масовому побоїщі на великій карті — поодинці або у складі команди від 2 до 4 осіб. Гра підштовхує гравців до взаємодії, поступово зменшуючи доступну їм «безпечну» зону — вихід за її межі призведе до втрати здоров’я і загибелі персонажа.

Під час гри учасники шукають розкидану по карті зброю та інші корисні предмети, щоб отримати перевагу над суперниками.

Ніби нічого складного. Та чому ж батьки звертаються до репетиторів?

«Дитина відчуває тиск, бо треба не просто грати, а робити це добре. Ви можете уявити, яка через це атмосфера у школі?» — розповіла журналістам The Wall Street Journal жінка з міста Вінчестер, Англія.

Деякі батьки сподіваються, що у майбутньому їхні діти зможуть стати професійними гравцями, будуть перемагати у турнірах або отримувати стипендії. Іншими словами — вони бажають їм кіберспортивної кар’єри.

Зазвичай репетиторів знаходять через соціальні мережі, форуми або фахові майданчики на кшталт Gamer Sensei. Одна година навчання гри у Fortnite коштує від 15$ до 35$.

Така тенденція стала сюрпризом для тренерів, бо раніше уроки брали лише дорослі ентузіасти та юнаки, що вирішили стати професіоналами.

«Мій тато ніколи б не заплатив за те, щоб я грав», — запевняє Логан Вернер, 18-річний тренер Fortnite і професійний геймер з Юти.

Та сучасні батьки дивляться на це трохи інакше. На їхню думку, такі уроки за своєю суттю нічим не відрізняються від приватних занять зі гри у баскетбол чи шахи. Мета єдина — аби дитина досягла успіху в обраній дисципліні.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти