Мабуть, у кожного з нас хоча б раз у житті був випадок, коли він жалкував про те, що зняв мешти. Так, ми про той дикий сморід, від якого і очі пече, і вечеря проситься назовні. Розв’язання цієї проблеми запропонували японські розробники з Panasonic. Вони створили технологічний дезодорант, який ліквідує неприємний запах взуття, доки ви спите.

Трохи пізнавальної інформації. Причина появи відповідного запаху — ізовалеріанова кислота. Виникає вона від взаємодії поту ніг та бактерій.

У Panasonic навіть провели опитування: чи намагаються власники кросівок усунути неприємний запах? 62% респондентів пробують, та близько половини з них незадоволені результатом, повідомили у компанії.

Можливо, статистика покращиться після застосування MS-DS100, який презентували японці. Для ліквідації смороду він використовує оригінальні іонні частинки Panasonic під назвою «nanoe X», які проникають у тканину. Пристрій встановлюється на взуття, вмикається, після чого починається генерація цих частинок. Вони поширюються по всій «зоні ураження» — від п’яти до пальців.

Дезодорант працює у двох режимах — звичайному (5 год) та екстра (7 год). Живлення отримує як від електромережі, так і від батареї.

Пристрій почнуть продавати в Японії 20 вересня, проте його ціна поки невідома.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти