Adidas робить взуття з пластику, виловленого в океані. Nike — з рецикльованої шкіри, тобто з відходів шкіряного виробництва. Навіть у Нідерландах створили взуття з жувальної гумки. Днями до таких екологічних ініціатив долучилася компанія Reebok, яка презентувала спортивні мешти з бавовни і кукурудзи.

Верхню частину кросівок NPC U.K. Cotton + Corn на 100% виготовлено з бавовни, підошву — з переробленої кукурудзи, устілки — з касторової олії. Також виробник не використовував барвники. Поставляти ці мешти будуть в екологічно безпечній упаковці.

У компанії кажуть, що це лише перша ластівка у лінійці продуктів «Бавовна + кукурудза», яку Reebok вперше анонсувала ще торік.

Цей напрямок доручили Future Reebok.

«Проблема у пластику, який не переробляється. Тому ми вирішили замінити його на гуму та природні матеріали, наприклад, на кукурудзу», — зазначив Білл Макінніс, віце-президент Future Reebok.

Зрештою такі мешти можна буде компостувати або навіть просто «поховати» на задньому дворі власної ділянки.

Придбати NPC U.K. Cotton + Corn можна за 95$.

До речі, щороку у США викидають 300 млн пар взуття. Воно зроблене з пластику на масляній основі, тому минуть сотні років, а наші кросівки все ще існуватимуть. На відміну від нас.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти