План Ілона Маска та його Boring Company створити систему громадського транспорту, аналогічну метро, нарешті може похвалитися деталями. Пілотний тунель під назвою Dugout Loop хочуть побудувати у Лос-Анджелесі. Пункт В — це стадіон «Доджер». А ось пунктом А можуть стати райони Лос-Феліз, Східний Голлівуд або Рампарт. Шлях триватиме 4 хвилини замість години автомобілем.

Тунелем курсуватимуть безпілотні електробуси, створені на основі Tesla Model X, зі швидкістю до 241 км/год. Місткість варіюється від 8 до 16 осіб. Квиток коштуватиме 1$. Придбати його можна буде через мобільний додаток (як у кінотеатрі), телефоном або особисто.

Схема входу до тунелю Dugout Loop

За прогнозами, на будівництво тунелю довжиною 5,8 км і двох конвеєрних підйомників Loop Lift піде до 14 місяців. Тунель пролягатиме на глибині 13 м. Як запевняють розробники, на відміну від метро, він буде повністю освітлений, і не матиме проміжних станцій. А ось евакуаційні виходи протягом всього маршруту будуть.

Такм виглядатиме тунель Dugout Loop зсередини

Dugout Loop працюватиме під час заходів на стадіоні. Тому пасажиропотік, запланований на одну гру — 1,4 тис. осіб (2,5% від місткості «Доджера»). Згодом цей показник планують збільшити вдвічі. Між іграми і подіями перевозитимуть 250 тис. пасажирів на рік.

Проект фінансуватимуть із приватних джерел.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти