Ісус робив із води вино. А дослідники з Університету Британської Колумбії (Канада) знайшли спосіб будь-яку кров перетворювати на ту, що підійде для донорських потреб, незважаючи на групу. Господь — людство 1:1?

Результати дослідження було презентовано під час зустрічі Американського товариства хіміків.

Кров розподіляють по групах через цукор, який є на поверхні еритроцитів. У першої групи (O) його немає. У другої (А) та третьої (В) є, але він різний. Четверта група (АВ) має обидва види цукру. Якщо людина отримає кров іншого типу, її власна імунна система атакує незнайомі донорські клітини та вб’є їх. Виняток — перша група, яка підходить усім.

Раніше вчені виявили, що певні органічні речовини здатні видаляти цукор з клітин другої, третьої і четвертої груп, перетворюючи їх на першу. Та де знайти фермент, максимально ефективний та безпечний? У пошуках відповіді дослідники на чолі зі Стівеном Візерсом зазирнули до шлунково-кишкового тракту людини, бо його слизова оболонка містить той самий цукор, що є в еритроцитах. Бактеріальні ферменти в людських екскрементах забирають цей цукор задля енергії, яку організм використовує під час травлення.

Ці знання допомогли дослідникам виокремити потрібну речовину. Виявилося, що вона видаляє цукор із груп A і B та перетворює кров на тип O в 30 разів ефективніше, ніж будь-який інший, раніше відомий фермент.

Учені вже двічі перевіряли отримані результати. Наступний крок — клінічні тести, які допоможуть визначити, чи має такий метод очищення якісь непередбачувані наслідки.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти

Р Ґ

Згідно з довідкою в змаганні Господь-людство перемагає Господь. Після змагання зазвичай зостається лишень один ковчег з обраними. Не гнівіть, будь ласка, Абсолют, бо мене на такий ковчег не запросять – зіпсуєте мені доволі пристойний побут. Доведеться передчасно перед Всесильним виправдовуатися.

Тішимося за дослідників, що дійшли такого висліду досліджень, і дякуємо Богу за проведіння, що направляло вчених. Амінь.