Старше покоління часто звинувачує нас, міленіалів, у тому, що ми ведемо паралельне життя в інтернеті, створюємо собі кумирів і богів, а деколи і самі стаємо ними. І хоча в реальному житті ми загрузли в проблемах і негараздах, варто лише включити смартфон, і він, наче портал в інший світ, доправить нас туди, де ми комусь цікаві та успішні. Соціальні мережі вже давно перетворилися на своєрідний карго-культ.

Меланезійські аборигени щиро вірять, що західні товари та технології створені духами їхніх предків і призначені для меланезійського народу. Зовсім не знайомі з поняттями «виробництво» та «комерція», вони вважають, що ці всі блага у них відібрали білі люди, тому із заздрістю проводять різні ритуали, схожі на дії білих людей, щоб повернути ці речі: будують злітно-посадкові смуги, аеропорти і радіовежі з кокосових пальм та соломи. Проводять стройові навчання і військові марші, користуючись палками замість гвинтівок.

Паралельний світ міленіалів, звісно, схожий на карго-культ меланезійців, але основна різниця в тому, що культ міленіалів здатен приносити реальні плоди у справжнє життя.

Лайки, репости і перегляди у соцмережах уже давно перестали бути одиницями вимірювання самооцінки. Ці віртуальні сердечка успішно перетворюються на цілком реальні зелені папірці, котрі не пахнуть. Люди відкривають свої таланти, стають відомими в медіа завдяки блогам і часто можуть сказати фразу: «Мам, дивись, я в телевізорі».

Проте цей пост не про медійну успішність, а про успішність на любовному фронті. І тут інтернет починає грати дедалі важливішу роль. Я пробував знайти статистику пар, котрі познайомились через дейтинг-сервіси, але у кожного джерела різні дані. Відсоток все ж, вважаю, непоганий і постійно зростає, зважаючи на запеклі змагання сайтів знайомств зі вдосконалення своїх послуг.

Лідером серед них, безперечно, є сервіс Badoo. Цей найпрогресивніший додаток на смартфон, окрім стандартних свайпів користувачів, ще торік запровадив відеочат. Також він має такі унікальні функції, як пошук людей поблизу на основі ваших геоданих та функцію розпізнавання двійників.

Пошук людей поблизу

Ця функція постійно відстежує ваше місцеперебування та місцеперебування людей, котрі відповідають вашим параметрам пошуку, а отже, можуть вам сподобатися. На смартфон одразу приходить повідомлення, що та, яка може стати вашою майбутньою пасією, неподалік. А це означає, що і Купідон десь близько).

Розпізнавання двійників

У додатку можна знайти людей, дуже схожих на конкретного користувача, на когось із голлівудських зірок і навіть на себе самого. Функція працює відмінно.

А найпрогресивнішою функцією сервісу Badoo є прямі трансляції, котрі були запроваджені зовсім недавно. Головна мета цих лайвстрімів – більш детально пізнати користувача, щоб не виникало розчарування на першому побаченні. Спеціально для tokar.ua я створив акаунт на Badoo і почав тестувати цей сервіс, щоб дізнатися, що воно таке?

Свайпи

Це стандартна функція, яка є у більшості подібних сервісів. Вона, м’яко кажучи, малоефективна, адже перед тобою з’являються фотографії користувачів, які ти мусиш просто свайпнути вправо, якщо людина сподобалась і вліво, якщо ні. Більшість користувачів свайпають вправо усіх підряд, не дивлячись на фото, тому, якщо прийшло сповіщення, що ти комусь сподобався, то це нічого не означає. Перші слова, які хочеться написати цій людині при знайомстві це: «Привіт. А ти теж свайпаєш всіх підряд?».

Трансляції

Трансляції в Badoo повністю скопійовані з Інстаграму, є лише дві відмінності:

  1. Глядачі можуть надсилати тобі подарунки у вигляді кредитів (внутрішня валюта сервісу), за які ти можеш купити преміум-функції.
  2. Твою трансляцію дивляться не друзі, а зовсім незнайомі люди.
Також є спеціальний фільтр для пошуку трансляцій: «популярні трансляції» та «трансляції поблизу».

Я вирішив запустити свою трансляцію, тому прибрав у кімнаті і включив легку музику (панк-рок). Почав стрім лише двома дотиками до смартфона і чекав глядачів. Першою глядачкою стала дівчина з Філіппін, котра буквально змусила мене згадати англійську. У чаті розповіла, що працює в офісі веб-дизайнером і просто вбиває час. За п’ятнадцять хвилин у моєму стрімі було близько двадцяти осіб, котрі розпитували про моє життя і розповідали про себе. Також вони спілкувалися між собою і це нагадувало перебування на якійсь вечірці в оточенні незнайомих людей.

В результаті я отримав запрошення на побачення від чотирьох дівчат, одна з яких самотня мама, і двох геїв. Наприкінці трансляції я заграв всім на гітарі пісню Behind Blue Eyes групи The Who, пояснив, що це був експеримент і вибачився.
Трансляції Badoo є дуже ефективними для знайомств, особливо в порівнянні зі застарілими свайпами, де користувачі були, як цукерки: красива обгортка, але невідомо, що всередині. І якщо я нарікаю на неефективність свайпів, то уявіть, якими відчайдушними були люди у дев’яностих роках, подаючи оголошення в газету «Самотнє серце», з даними лише про вік, стать, відсутність або присутність: дітей, шкідливих звичок і, прости Господи, судимостей.

І звісно, технічний прогрес полегшує пошук другої половинки, але найважче – втримати її. А це вже залежить лише від нас.

А чи користуєтесь ви сайтами знайомств?

Людина кількох слів і заплутаних дій. Альтруїст, мікроблогер, нонконформіст. Автор телеграм-каналу «Груз 250».

Коменти