Смартфони із гнучкими екранами — довгоочікувана еволюція галузі, де вже протягом певного часу спостерігається застій. Ніби у цьому напрямку просунулися Samsung, LG, Huawei і Motorola. Та перші презентації мають відбутися лише на початку 2019 року. З іншого боку, гнучкий та дуже тонкий екран не тільки існує, а й працює! Подивитися на це диво можна було під час виставки технологій IFA у Берліні.

Розробка належить компанії Royole, чиї офіси розташовано у Фрімонті (Каліфорнія), а також у Гонконзі та Шеньчжені (Китай). Підприємство було засновано 2012 року випускниками зі Стенфорда, які хотіли створювати гнучку електроніку. І їм це вдалося.

Презентовані екрани можна встановити, куди вам заманеться: на смартфон, капелюх чи на посуд. Вони ідеально працюють, навіть якщо їх скласти літерою S — зображення не спотворюється і кольори залишаються стабільними.

Такі дисплеї створено з використанням технології AMOLED (кожен піксель на матриці підсвічується діодом). Товщина — 0,01 мм. Мінімальний радіус вигину — 1 мм.

Завдяки таким характеристикам екрани можна використовувати у найрізноманітніших галузях: побутова електроніка, перевезення, спорт та мода, освіта, робототехніка, системи «розумний будинок».

«Наразі наші інженери працюють з понад 220 партнерами по всьому світу, щоб змінити те, як люди взаємодіють з технологіями у повсякденному житті», — зазначив Білл Лю, голова компанії.

Та чи є серед цих партнерів виробники смартфонів, питання поки відкрите.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти