Протягом останніх років в Україні набув поширення бізнес із продажу «липових» медичних довідок. Причому замовити їх можна було просто через інтернет. Що складніша «хвороба» або вищий статус установи, куди потрібно надати документ, то вища ціна. Та, здається, для таких «підприємців» настають скрутні часи — у Міністерстві охорони здоров’я презентували Єдиний реєстр медичних оглядів, який запрацює вже цього місяця.

Що це означає? Інформація про медичний огляд буде зберігатися в надійно захищеній електронній базі. Тому будь-яку довідку буде легко перевірити. Наприклад, за допомогою додатку «Медичні огляди», який вже працює, кажуть у прес-службі МОЗ. Згодом реєстр інтегрують до системи «Електронне здоров’я».

Відтак українці будуть проходити медогляд у лікарнях, а не через інтернет. До кінця 2018 року до системи мають приєднати десь 3 тис. медзакладів в усіх регіонах України. Також передбачено поступову заміну паперових бланків на електронні.

«Після завершення тестового періоду єдина державна база даних медичних оглядів буде обов’язковою до використання усіма зацікавленими сторонами», — запевняють у Міністерстві.

Професійний медогляд проходять водії, люди, які мають справу зі зброєю, вихователі, вчителі, викладачі, працівники громадського харчування, торгівлі тощо. І дотепер підроблені довідки або санітарні книжки були буденним явищем.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти

Ніка

Як чудово придумали)))) шкода що як завжди! Бо профмедогляд це не для слабких (премії треба давати і додаткову відпустку тим хто його пройшов). Найголовніша це тьотя в реєстратурі – з неї починається весь квест! В неї треба взяти бумажку щоб простояти 2-3-4-5 годин в черзі і… отримати наступні бумажки! Це направлення до інших “царьків” (а там як повезе – є адекватні, але більшість витрипе вам нерви

Виктор

А кто разгребет очереди в больницах что б его проходить? А кто сделает так что б не надо было бегать в 1000 месть что б пройти медосмотр?

об этом не подумали….

Люди не из за того что им впадло его пройти не проходят, а потому что там надо ж*пу себе сломать что б его пройти.

Приходишь к врачу узнаешь что он 2 раза в неделю по 3 часа принимает и материшь всю больницу. И соответственно
у человека сразу мысль а может ну его… и он идет покупать справку