Компанія UL Benchmarks, якій належить тест продуктивності 3DMark для планшетів та телефонів, викреслила нові апарати Huawei зі свого топу «Найкращий смартфон». Усе тому, що журналісти з AnandTech виявили — виробник налаштував свої гаджети так, що свій технологічний максимум вони демонструють лише під час активації тестового додатка.

На «гарячому» впіймали P20, P20 Pro, Nova 3 та Honor Play.

«Після тестування пристроїв у власній лабораторії і підтвердження того, що вони справді порушують наші правила, ми вирішили видалити ці моделі», — заявили в UL Benchmarks.

На захист Huawei стали автори з Techcrunch. На їхню думку, ті правила є дещо розмитими. У телефонах, що проходять перевірку, дозволено налаштувати продуктивність залежно від робочого навантаження. Це призводить до піка або падіння продуктивності для різних додатків. Водночас заборонено використовувати піки продуктивності спеціально для тестового додатка.

Зі свого боку Huawei стверджували, що пік продуктивності, зафіксований під час випробувань, був інтуїтивним, його визначив штучний інтелект. Та коли запустили негайний тест, ШІ не зміг його розпізнати. Тому показники було значно нижчими.

Huawei не перша компанія, яка порушила правила — 2013 року те саме зробила Samsung. 

Висновок, до якого дійшли журналісти, — результати стандартних тестів мають мало спільного з продуктивністю телефона. Так, вони демонструють, на що здатен апарат у «стресових» ситуаціях, та середні показники краще перевіряти за допомогою індивідуальної перевірки.

Трохи згодом ці думки підтвердили й у Huawei:

У нашому пріоритеті — досвід користувачів, і він не має прямого зв’язку із тестами. Водночас Huawei використовує передові технології, такі як ШІ, для оптимізації продуктивності апаратного забезпечення, зокрема CPU, GPU та NPU. Коли ПЗ розпізнає додаток для тестування, воно адаптується, активуючи performance mode для забезпечення оптимальної продуктивності. Ми плануємо надати користувачам доступ до performance mode, щоб вони могли використовувати максимальну потужність свого пристрою, коли це необхідно.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти