Коли Девід Вудбрідж сходить з поїзда, одна з головних його проблем — це знайти вихід зі станції. Бо Девід є одним із тих 384 тис. австралійців, що мають вади зору. Можна звернутися до Google Maps або інших додатків із навігацією, та вони безпорадні на таких локаціях, бо орієнтуються за адресами. Але програма Soundscape, створена Microsoft разом із Vision Australia, може розв’язати цю проблему.

Завдання додатку — надати незрячому стільки ж інформації про простір довкола, скільки отримує здорова людина.

За словами пана Вудбріджа, радника у VA, він може залишити маркер будь-де, хоча б на станції Госфорд (розташована у Новому Південному Уельсі, — ред.) і додаток запам’ятає цей об’єкт. Ба більше, у Девіда відбиватимуться й «маячки», залишені іншими користувачами. Незряча людина отримує цю інформацію через внутрішнє вухо, з докладним описом місцеперебування та особливостей місцевості. Такий собі інтелектуальний гід, що постійно самовдосконалюється.

Це добре доповнення до мого песика, тростини та крокоміра

— вважає Вудбрідж.

За бажанням Soundscape розповідатиме користувачу про вулицю, якою той іде, та про магазини, пам’ятки й інші об’єкти на ній. До речі, саме так один із клієнтів Vision Australia аж за 15 років дізнався про магазин, розташований у 100 м від його домівки.

За словами Девіда Мастерса з Microsoft Australia, ідею цього додатку запропонував розробник компанії з вадами зору 4 роки тому.

Наразі Soundscape є лише для iOS.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти