Днями пролунало ім’я щасливчика, який стане першою приватною особою, що облетить навколо Місяця на ракеті Big Falcon Rocket від SpaceX. Ним став Юсаку Маєзава, японський мільярдер, колекціонер (не виключно, що й «геній, плейбой, філантроп») та засновник Zozotown, найбільшої у Країні Вранішнього сонця роздрібної мережі онлайн-магазинів. У подорож «космічний» турист хоче вирушити 2023 року та не один, а разом із різноманітними митцями. Отже, цей задум вже перетворився на арт-проект під назвою #dearMoon.

«Нарешті я можу зізнатися вам у тому, що вирішив полетіти на Місяць! Та я хочу це зробити разом із творчими особистостями!»

— зазначив мільярдер під час підписання відповідного контракту зі SpaceX.

Завдяки Ілону пан Маєзава вже став трохи ближчим до Місяця

Завдяки Ілону пан Маєзава вже став трохи ближчим до Місяця

За даними Forbes, 42-річний Маєзава має 2,9 млрд $. Він колекціонує твори мистецтва, не зважаючи на їхню ціну. Наприклад, торік багатій придбав одну з картин Жана-Мішеля Баскія за 110,5 млн $. Ось саме через такий потяг до мистецтва Юсаку хоче летіти разом із майстрами творчої справи. За його словами, він викупив для них усі місця на борту BFR.

Я хочу запропонувати митцям будь-якої країни приєднатися до мене у цій місії, аби після повернення вони створили справжні шедеври!

— зазначив пан Маєзава.

Мова йде про 6-8 осіб, які можуть бути художниками, музикантами, режисерами тощо. Та кого саме мільярдер хоче запросити на борт, поки невідомо.

Також неназваною залишилася ціна квитка. Ілон Маск лише зазначив, що початковий внесок японця був досить значним для того, щоб суттєво вплинути на розвиток проекту. Окрім цього, засновник SpaceX зауважив, що вартість створення BFR становить десь 5 млрд $.

Коли Маєзаву почнуть готувати до польоту та як саме, стане відомо згодом.

До речі, можливо, що Маск складе компанію мільярдеру. Принаймні, він обіцяв про це подумати.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти