50 років тому пілотований космічний корабель Аполлон-8 вперше доставив людей на орбіту Місяця. А 2023 року SpaceX запустить першу у світі приватну місію на ту ж саму місячну орбіту.

Першим пасажиром цього рейса стане японський мільярдер та відомий колекціонер витворів мистецтва Юсаку Маєзава.

Як один із найбільших поціновувачів мистецтва у світі, він вважає, що мистецтво має сприяти розбудові всесвітнього миру. І кращої нагоди, ніж повернення людства в космос, годі й шукати.

Саме тому Маєзава запрошує з собою відомих митців із будь-яких сфер: художники, музиканти, режисери, дизайнери тощо мають можливість безкоштовно вирушити до Місяця.

З любов’ю та повагою до Місяця — небесного тіла, яке завжди надихало людство.

Екіпаж проведе у космосі тиждень, де й зможе творити те, що потім стане надбанням усього Людства.

Проект dear moon

План польоту BFR навколо Місяця

Сам мільярдер пояснює свої слова так:

Я обираю летіти до Місяця з митцями. Якби Пабло Пікассо міг бачити місяць, що наближається, які картини він намалював би? Якби Джон Леннон бачив кривину Землі, які пісні він написав би? Якби вони вирушили в космос, як сьогодні виглядав би світ?

Люди творчі мають велику уяву. У всіх нас є можливість мріяти, про що ніколи ще не мріяли, співати пісні, яких ще ніколи не співали, малювати те, чого ніколи раніше не бачили. Я сподіваюся, що цей проект надихатиме мрійника в кожному з нас.

Разом із найкращими майстрами Землі я полечу до Місяця… трохи раніше, ніж усі інші. Я хотів би подякувати Ілону Маску та SpaceX за те, що вони дали можливість облетіти навколо Місяця у своїй BFR. Я також хотів би подякувати всім, хто постійно мене підтримував.

Я гарантую, що цей проект буде успішним. Залишайтеся на зв’язку!

Юсаку Маєзава

У межах проекту було знято відео, яке пояснює всі особливості цієї ініціативи:

Також автори створили сайт, де розміщено ту саму інформацію. Перейти можна за посиланням тут (англійською).

Як на мене, саме такі люди й рухають цей світ до майбутнього, світлішого, ніж воно могло би бути. Особисто я вже з нетерпінням чекаю на списки митців та їхні роботи, які, безперечно, розлетяться по світу та стануть символом нової віхи розвитку Людства.

Пишу про космос, мистецтво і технології так, щоб це було варто читати. Ведучий та сценарист Tokar.Review.

Коменти