Днями Ілон Маск у своєму твіттері опублікував світлину, де було зображено кілька ракет BFR. Та головне, що вони були розташовані на Червоній планеті поряд із базою. Звісно, наразі це лише фантазії дизайнерів. Але у коментарях Ілона все ж таки спитали, мовляв, коли ж саме та колонізація вже розпочнеться? І Маск відповів:

Ймовірно, базу буде побудовано 2028 року.

Одна ця фраза стала суттєвим доповненням стратегії, якою засновник SpaceX поділився на Міжнародному конгресі астронавтики рік тому, вважає видання Inverse. Тоді Ілон розповів про запуск 2022 року двох безпілотних BFR. За два роки — ще чотирьох BFR, два з яких вже мають бути пілотованими. А цього місяця стало відомо про першого космічного туриста — японського мільярдера Юсаку Маєзаву, який разом зі 6-8 митцями 2023 року має облетіти навколо Місяця. Досить щільний графік!

Відомо, що перші колонізатори вирушать на Марс на 6 ракетах BFR, оснащених двигунами Raptor, що працюватимуть на рідкому кисні та метані. Це важливо, бо використання таких природних ресурсів, які, ймовірно, є й на Марсі, дозволить астронавтам повернутися додому. Кожен корабель перевозитиме 100 т корисного вантажу. За планом, маленький форпост згодом має перетворитися на місто. Мета поселенців — вивчати Червону планету.

Та Марс — лише початок. Ракети BFR зможуть літати із Землі в будь-яку точку Сонячної системи, запевняє Маск.

 

 

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти