Нещодавно ми писали про те, що в аеропорту Норвегії запрацювала система автоматичного розпізнавання людей. Тобто подивився у камеру та пройшов далі.

Аналогічна технологія має з’явитися у терміналі F аеропорту Гартсфілд-Джексона (Атланта) вже до кінця цього року. Компанія Delta Air Lines, що впроваджує систему, вже охрестила її «першим біометричним терміналом у США».

Як це працюватиме

Під час онлайн-реєстрації, або вже потім в аеропорту, коли на терміналі перевірятимуть паспорт, пасажир має вказати свої паспортні дані. Далі потрібно клікнути «Look» на екрані в кіоску реєстрації або підійти до камери біля стійки, на контрольному пункті або безпосередньо при посадці. І все.

Розвиток біометрії та розпізнавання облич — це наступне покоління технологій ідентифікації та безпеки

— вважає Девід Пекоске, адміністратор Агентства з транспортної безпеки (TSA).

Водночас у пасажира залишиться право вибору.

Якщо клієнт не захоче користуватися технологією, то потрапить на борт у звичайний спосіб

— зазначено у заяві компанії.

Нова опція заощадить до 9 хвилин.

Розпізнавання облич буде доступним для пасажирів, що літають прямими рейсами в міжнародні пункти призначення. Клієнтів інших авіакомпаній та тих, хто подорожує внутрішніми рейсами, зміни не торкнуться.

Повністю термінал буде готовий до роботи 1 грудня.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти