Вочевидь, у стримінговому аудіосервісі Spotify вирішили боротися з передплатниками, які оформлюють сімейний план, аби заощадити. Днями деякі користувачі отримали листи від компанії з проханням вказати своє місцеперебування через GPS. Річ у тому, що за умовами цього тарифу передплатники мають жити за однією адресою. Якщо вони не підуть назустріч, то ризикують залишитися взагалі без передплати.

Слід зауважити, що така практика — оформлювати сімейний план разом із друзями — доволі поширена. Наприклад, за інформацією Billboard, майже половина передплатників стрімінгових сервісів користується такою шпаринкою, бо це ж економія, врешті-решт. «Premium for Family» на Spotify коштує 14,99 євро для 6 осіб (тобто членів родини). А персональний «Premium» — 9,99 євро.

Поки компанія звернулася до обмеженої кількості передплатників у США та Німеччині. Проте ці дії вже призвели до негативної реакції. Як справедливо зазначають користувачі — не завжди члени однієї родини живуть разом.

Донедавна спільне проживання можна було підтвердити, лише вказавши поштовий індекс у відповідному рядку.

Можливо, у Spotify вдалися до перевірки через сумну статистику — у другому кварталі 2018 року прибуток з одного передплатника знизився на 12%. Водночас у компанії запевнили, що наразі вони тестують кілька поліпшень для сімейних преміум-акаунтів на деяких ринках та в обмежених групах. Тому відмова підтвердити місцеперебування не матиме наслідків, запевнили у Spotify.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти