А чи не потішити вас ексклюзивом? Я живу не лише телевізійними спогадами. У ці хвилини в монтажці плюсів (тобто каналу «1+1») ми з колегами закінчуємо монтаж мого авторського проекту, назву якого винесено у заголовок сьогоднішньої колонки. Його прем‘єра відбудеться у знаковій програмі Українського телебачення «ТСН. Тиждень» на Покрову, в неділю 14 жовтня. Символічно, бо дуже хочу, щоб нове дітище припало українцям до душі.

Найближчим часом я виїжджатиму до одного з міст чи сіл України та просто неба на автентичному приладді польової кухні готуватиму фірмову страву регіону відразу для сотень людей.

За смачним обідом буду розпитувати місцевих мешканців про локальні проблеми та пораджу як їх подолати.

У нас насамперед не кулінарний проект. Для мене це можливість поспілкуватися з людьми, почути їхні сподівання і спробувати дати рецепт як позбутися негараздів. Мені здається, якщо спочатку нагодувати людей, розмова вийде відвертішою. І хоча кожен розповідає про свою маленьку проблему, вона є близькою для багатьох українців в інших куточках країни.

Отже, у кожному випуску ми будемо давати глядачам два рецепти: приготування страви та розв’язання певної соціальної проблеми. Кожен може запросити Костянтина Грубича та команду «ТСН. Тижня» до свого міста, звернувшись до редакції на сторінці програми у Facebook. Я особисто ознайомлюся з усіма історіями та оберу місця, куди вирушу незабаром.

У прем’єрному епізоді ми побували в містечку Брацлав на Вінниччині, де й було винайдено польову кухню. Разом із жителями селища ми готували куліш по-брацлавськи та розбиралися із наболілим дорожнім питанням.

Дивіться «Польову кухню Костянтина Грубича» з 14 жовтня о 19.30 в «ТСН. Тиждень» на «1+1».

А поки що — рецепт кулешу по-брацлавськи.

Куліш по-брацлавськи

Спочатку смажимо сало і м’ясо, потім — цибулю до золотавого кольору. Заливаємо засмажку водою, даємо закипіти. В окріп засипаємо пшоно. Коли крупа напівготова, додаємо порізані помідори та болгарський перець. Солимо та додаємо прянощі до смаку. Наприкінці засипаємо в куліш посічену зелень.

Інгредієнти:

  • Вода — 10 л
  • Сало — 500 г
  • М’ясо — 300 г
  • Цибуля — 200 г
  • Болгарський перець — 200 г
  • Помідори — 100 г
  • Пшоно — 900 г

Сіль, паприка, перець чорний мелений, петрушка і кріп — до смаку.

↑ Тисни «Лайк», щоб читати нас у Фейсбуці

Український журналіст і телеведучий. Ведучий програм «Сніданок з 1+1», «Смачна країна», «Знак якості» та інших. Веду авторський YouTube-канал «Смачна країна».

Коменти