Поки дослідники всього світу (зокрема, й українські) думають, яким матеріалом замінити пластик, щоб робити з нього екологічно безпечні пакети та одноразовий посуд, світлі голови з Ірландії пішли трохи далі.

Умільці з компанії Іameco (тобто «I Am Eco») дійшли висновку, що після лептопів залишається забагато пластикових відходів, відтак вони… зібрали дерев’яний ноутбук.

Дерев’яний ноутбук

По-перше, він міцний. У компанії стверджують, що лептоп iameco D4R втричі витриваліший, ніж інші ПК, тобто строк його служби становить майже десять років. А це може допомогти зменшити кількість відходів від такої електроніки.

Звичайно, багато хто скаже, що світ технологій розвивається і змінюється надто швидко, тому не кожен комп’ютер може бути корисним 10 років. Однак ноутбуки iameco складаються з модулів, тобто ви завжди зможете замінити окремі компоненти, що вийшли з ладу або просто застаріли, новими, потужнішими

— запевняють у компанії.

Ще одна перевага — дерев’яні ноутбуки потребують значно менше енергії.

Нафтопродукти, що використовують для збірки традиційних лептопів, замінили на клен та бук. Водночас процес виготовлення вимагає на 75% менше води.

До 70% складових кожного комп’ютера компанії підлягають переробці. 

Iameco D4R має сенсорний екран, який отримав екологічний сертифікат від Eco-Flow. Тактова частота системної шини — 800 МГц/1333 МГц, що дозволяє використовувати процесори Intel i3, Intel i5 та Intel i7. Окрім цього, використовується пам’ять Green DDR 30 nm, зі скромними вимогами до живлення та високою продуктивністю.

Окрім D4R, на сайті компанії можна знайти клавіатури та комп’ютерні миші, що також зроблені з деревини.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти