Таке життя — з деяких країн люди виїжджають в пошуках кращої долі, натомість в інших вже місця бракує для всіх охочих. Наприклад, у китайському Гонконзі. Там ринок нерухомості демонструє неймовірні успіхи. Тому житло у цьому місті потрапило до категорії «найменш доступне у світі». Розв’язати цю проблему хочуть за допомогою штучних островів, де згодом зможе оселитися понад 1 млн осіб. За розумні гроші, звісно.

Пошук нових територій — невідкладна проблема, яку ми негайно маємо вирішити. Це потребує від нас сміливих рішень

зазначила Керрі Лам, голова адміністрації Гонконгу, що є ініціатором цього амбітного плану.

За її словами, додаткові 688 га з’являться біля острова Лантау. На цій «ділянці» має вміститися від 260 тис. до 400 тис. будинків, або 1,1 млн осіб (а це 15% населення Гонконгу). 70% новобудов буде зведено за програмою соціального житла.

Перший етап меліоративних робіт призначено на 2025 рік, а перші поселенці на штучних островах мають з’явитися вже 2032 року.

Водночас уряд країни хоче заселити занедбані землі, відведені під с/г, в межах експериментальної програми із землеустрою. Передбачено як державну забудову, так і приватну.

Згідно із планом меліорації земель, у найближчі два-три десятиліття буде створено майже 34 тис. нових робочих місць.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти