Минулого місяця компанія VW заявила про свої EV-амбіції — під час першої хвилі масового продажу електрокарів (а це після 2020 року), реалізувати 10 млн. одиниць. Днями стало відомо, як німці планують вийти на такі обсяги — звести поблизу китайського Шанхаю гігантську фабрику з виробництва електромобілів. І будівництво цього об’єкту вже розпочалося.

На заводі збиратимуть лише EV-машини на платформі Modular Electric Drive Kit та акумулятори до них. Першим з конвеєра зійде позашляховик. Та який саме, поки точно невідомо. Можливо, це буде Volkswagen ID Crozz, з запасом ходу 500 км та ціною від 30 тис. $.

У компанії запевняють, що завод буде максимально автоматизованим — там працюватимуть 1,4 тис. роботів. Також німці обіцяють мінімальний вплив на навколишнє середовище і зниження споживання енергії та води.

Завод будують поблизу Шанхаю.

Окрім нього, VW вже має фабрику з виробництва електрокарів поблизу іншого китайського міста Фошань. Незабаром конвеєр запустять й у німецькому Цвікау.

Та найбільше машин збиратимуть саме у Антінзі — до 300 тис. на рік.

Експерти припускають, що Шанхай та його околиці мають всі шанси стати столицею з виробництва EV. Кілька днів тому Tesla підтвердила придбання землі під свою майбутню Gigafactory 3 площею 85 га. На першому етапі тут збиратимуть 250 тис. Tesla Model 3 та Tesla Model Y на рік. Згодом — вдвічі більше.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти