Поки влада Гонконгу шукає місця під масову забудову (і навіть хоче створити штучні острови), у провінції Хебей планують звести теплицю площею 15 га. Мета проста — привабити туристів. Та реалізувати цю ідею буде непросто.

Проект, що зветься «Над долиною», розробила та впроваджуватиме японська компанія EASTERN. Згідно плану під гігантським куполом з’являться зони відпочинку, виставкові та конференц-зали, готелі, спортивні майданчики та навіть вілли, культурна зона для різноманітних етнічних груп Китаю.

Всі ці об’єкти знаходитимуться між горами висотою від 286 м до 310 м.

Це масштабний проект перетворення долини на велику теплицю зі скляним дахом, де ми посадимо дерева та рослини з острова Хайнань

Від початку забудовники не планували робити штучні насипи, бо це дорого.

Ми працюємо з початковою формою обраної нами долини. Бо найкрасивіша форма — це сама природа

Купол, розташований на висоті сорока метрів, буде поділено на 8 частин. Зводитимуть його за допомогою системи Пантадома, тобто всі деталі конструкції збиратимуть на землі, а потім підніматимуть вгору. Це заощадить гроші на будівництві риштування, бо територія надто велика.

Про бюджет проекту і терміни його реалізації наразі нічого невідомо. Та якщо його втілять у життя, то це буде «найбільша теплиця в історії людства», кажуть у компанії EASTERN.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти