Apple проводить жовтневі презентації не щорічно, а лише тоді, коли нові девайси справді варті уваги.

Цього року в Купертіно вирішили, що саме показувати цього разу, й провели півторагодинну презентацію в оперному театрі Брукліна, що в Нью-Йорку.

На запрошенні зображено логотип компанії у різних мистецьких виконаннях, а напис промовляє: «There’s more in the making», що можна перекласти як «У створенні є дещо більше».

А на самій презентації представили:

MacBook Air

Багато фанатів компанії довгий час чекали на оновлений MacBook Air із сучаснішими характеристиками та доступнішим (наскільки це можливо) цінником.

І ось цей день настав: презентували легкий (близько 1 кг) ноутбук із покращеним Retina-дисплеєм, меншими рамками та цільнометалевим корпусом, повністю виготовленим із переробленого алюмінію. Також не забули про безпеку (додали TouchID), клавіатуру («метелик» третього покоління), звук (нова акустична система) та трекпад (збільшився на 20%).

О, ледь не забули про залізо: процесор Intel Core i5 восьмого покоління і SSD до 1,5TB.

Найлегший і найдоступніший MacBook від Apple обійдеться вам у 1 299$.

Офіційне відео:

Mac Mini

Напевно, найбільш неоднозначний девайс для огляду. Бо, якщо він вам треба ви вже 100% знаєте всі його характеристики. А якщо ні — то й дивитися це не дуже цікаво. Але ми пояснимо коротко й зрозуміло.

Нові пристрої отримають процесори Intel Core восьмого покоління, до 64 ГБ оперативної пам’яті DDR4 і SSD-накопичувач об’ємом до 2 Тб.

Мініатюрний комп’ютер підтримує чотири порти Thunderbolt 3, HDMI 2.0, 10-гігабітний Ethernet, два USB і 3,5 мм роз’єм для навушників. Також змінено систему охолодження — пристрій став тихішим і холоднішим.

А якщо таких потужностей вам мало — відтепер до восьми MacMini можна об’єднати в одну систему.

Вартість такого агрегату — від 799$.

Офіційне відео:

iPad Pro

Найкрутіший момент презентації демонстрація нового, переосмисленого iPad Pro. Перш ніж читати далі — гляньте це коротеньке офіційне відео:

Ну як вам? Давайте тепер «пройдемось» всіма змінами, а їх тут багато.

Новий iPad Pro повністю відповідає прогнозам аналітиків. Він отримав нові екрани з тонкими рамками, FaceID (з будь-яким положенням екрану) і позбувся кнопки Home (привіт, управління жестами). Внаслідок зменшення рамок дисплей молодшої моделі збільшився до 11 дюймів, а габарити старшої, 12,9-дюймової, зменшилися на 25%.

Технологія екрану така ж, як в iPhone Xr, — IPS LCD Liquid Retina.

В iPad поставили новий восьмиядерний процесор A12X Bionic із семиядерним графічним процесором. Кажуть, що швидкість має збільшитись до 90%, а робота з графікою прискоритися вдвічі.

На презентації Apple голослівно порівнює продуктивність планшета з консоллю Microsoft Xbox One S побачимо, як воно буде в житті, але чи доцільне порівняння із консоллю 2016 року — вирішувати вам.

Купити собі таке чудо сучасної техніки можна буде за ціною від 799$.

Офіційне презентаційне відео:

There’s more in the making.

Що ж у підсумку?

Жодних революційних продуктів представлено не було, що в котре підтверджує стагнацію індустрії. Проте чи потрібні нам ці революції, коли круті продукти щоразу покращуються?

Компанія врешті почала прислухатися до своїх користувачів та зробила нові продукти саме такими, якими всі хотіли їх бачити. І це не може не тішити.

Пишу про космос, мистецтво і технології так, щоб це було варто читати. Ведучий та сценарист Tokar.Review.

Коменти