Здається, у Японії винайшли ідеального таксиста — він не палить, не ділиться своєю експертною думкою щодо політики, спорту, культури та всього на світі і везе вас не в об’їзд, а так, як ви скажете. Йдеться про самокерований автомобіль, який реагує на голос та рухи людини.

Диво-систему розробляли протягом шести років японські винахідники, зокрема з Наґойського університету, Університету Токусіма, а також із компанії Aisin Seiki Co, яка виробляє автозапчастини.

Зазначається, що людина має сидіти у кріслі водія. Так система побачить рухи та міміку користувача, а той, зі свого боку, глянувши на будь-яку будівлю, може спитати у комп’ютера, що це. Програма, прослідкувавши за його поглядом за допомогою камер, а також звірившись із картографічною інформацією, надасть вичерпну відповідь.

Окрім цього, авто, оснащене такою системою, може приїхати за вказаною адресою, наче таксі. Тому японські науковці запевняють, що презентована система не має аналогів у світі.

Я вважаю, що люди та машини можуть розмовляти і розуміти одне одного. Наче друзі. Саме такі автомобілі я хочу робити у майбутньому. Та зараз ми працюємо над тим, аби розширити застосування технології, наприклад, для машин, які використовуються на виробництві

Казуя Такеда, автор проекту, професор Наґойського університету

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти