Уряди різних країн роблять все можливе, аби заохотити водіїв поміняти дизель на електрику: скасовують податки на імпортні електрокари (так, це й про Україну зокрема), надають пільги на придбання е-машин тощо. Австрія в цьому сенсі вирішила піти ще далі та підвищити максимально допустиму швидкість на трасах. Лише для електромобілів.

Йдеться про автобани з обмеженням IG-L-Hundred, загальною протяжністю 440 км. З назви цієї категорії вже можна здогадатися, що там швидкісний поріг становить 100 км/год. Але для електромобілів він буде 130 км/год.

Федеральний міністр Елізабет Кестингер зазначила, що уряд країни свідомо надає додаткові переваги власникам електрокарів перед автомобілями з ДВЗ.

Треба зауважити, що категорію IG-L (Immissionsschutzgesetz-Luft) впровадили у межах боротьби із забрудненням повітря. Заміри, які проводилися упродовж багатьох років, показали, що саме автобани є зонами підвищеного забруднення. Тому влада й вдалася до обмежень.

Окрім збільшення швидкісного ліміту, уряд Австрії планує відкрити смугу для громадського електротранспорту та безкоштовний паркінг. Знову ж таки, для електрокарів.

Наразі у цій країні транспортні засоби з нульовим рівнем викидів звільняються від податку на паливо, щомісячного транспортного збору та ПДВ.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти