Згідно з опитуванням Фонду Крістофера та Дани Рів, 1 з 50 американців має одну з форм паралічу. Повернутися до повноцінного життя їм допоможе роботизована рукавиця NeoMano, створена компанією Neofect. Цей пристрій дозволяє швидше відновитися та пройти реабілітацію після інсульту.

З NeoMano пацієнт, що має параліч руки, здатен виконувати прості дії: пити, чистити зуби, писати, грати у гольф, фотографувати, гуляти з собакою.

Рукавичку досить просто носити і використовувати — вона одягається на великий, вказівний і середній пальці. Після активації пристрою за допомогою бездротового контролера вбудовані титанові троси починають активно стискати долоню користувача. Нове натискання на кнопку змушує систему послабити натяг тросів і повернути пальці в нейтральне положення.

За допомогою NeoMano можна підняти предмети вагою до 1 кг. Пристрій працює від трьох батарейок AAA. Час безперервної роботи — 8 год.

Допомагаючи імітувати нормальні рухи руками, NeoMano надає очевидні фізичні та психологічні переваги, підвищуючи впевненість пацієнта

Скот Кім — співзасновник Neofect

Днями на Indiegogo стартувала кампанія зі збору коштів. З потрібних 20 тис. $ стартап вже отримав 14,8 тис. $.

Поставки рукавички заплановані на червень 2019 року. Наразі замовити NeoMano можна за 399$.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти