З наших дописів ви, напевно, пам’ятаєте, що офіціанти можуть одними з перших втратити роботу через тотальну роботизацію. Днями до них приєдналися листоноші. Норвезька поштова служба Posten підписала угоду про співпрацю із компанією Buddy Mobility з Сан-Франциско про застосування робота-листоноші. І прототип вже готовий!

Ось як свою роботу коментують розробники:

Наші роботи дозволять Posten компенсувати втрати, пов’язані зі суттєвим зменшенням обсягів пошти. Ба більше, використання робота відкриває нові перспективи для отримання прибутку з доставки бандеролей і посилок

Прес-служба Buddy Mobility

Презентований робот (або велика коробка на колесах) пересувається зі швидкістю 6 км/год. Він (чи вона) може доставити 100 листів та посилок на день.

На відео можна побачити, що ми дещо погарячкували, пророкуючи смерть листоноші як професії, бо цей пристрій важко назвати зручним. Через спеціальний додаток робот відправить вам повідомлення, що він вже біля вашого будинку, і ви можете забрати пошту. Також у сповіщенні буде код, за допомогою якого ви зможете відкрити потрібний ящик.

Але якщо вас немає вдома? Коли ви отримаєте свій пакунок у такому разі? Друга незручність — за листом треба йти прямо зараз, хоч яка там погода. А вона, як відомо, не завжди така гарна, як у презентаційному відеоролику.

Доставивши всю кореспонденцію, робот вирушить на пошту для підзарядки.

 

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти