Цікава новина для любителів екстремальних видів спорту — американська компанія Swagtron, що спеціалізується на виробництві гіробордів, скутерів, e-байків тощо, презентувала «розумний» шолом Snowtide. Ні, він не буде за вас думати або читати думки інших. Натомість цей пристрій покличе на допомогу, якщо його господар потрапить у халепу.

Шолом оснащено інтелектуальною системою SOS, яка за допомогою датчиків розуміє, коли людина впала або отримала сильний удар. Тоді активується сигнал тривоги. Якщо його не вимкнути протягом 60 с, шолом автоматично надішле повідомлення (смс та e-mail) про те, що лижник потребує допомоги. У спеціальному додатку (Android та iOS) можна зазначити кілька адрес рятівних служб.

Окрім цього, в app зберігається інформація про швидкість переміщення, тривалість спуску, кути нахилу та подолану відстань.

Snowstide обладнано Bluetooth — з його допомогою користувач може слухати аудіо зі свого смартфона, а також приймати дзвінки. Шолом також має спеціальну опцію push-to-talk, яка робить з нього рацію з необмеженим діапазоном дії.

Та й це ще не все. У додатку є щось на кшталт соцмережі, тобто можна додавати друзів, які також використовують Snowstide, та об’єднувати їх у групи. Лижники можуть обмінюватися голосовими повідомленнями, натиснувши лише одну кнопку на шоломі, де б вони не були. Тобто можна кататися разом, навіть якщо ви у Буковелі, а ваш колега — у Куршевелі.

Щодо інших характеристик, то Snowtide надійно захищає голову господаря. Водночас вбудована система вентиляції запобігає появі конденсату на окулярах.

Коштує диво-шолом 165$.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти

Діма

Клас