Станом на травень 2018 року Японія потребувала 500 тис. працівників для будівництва, сільського господарства та сфери послуг. Вочевидь, цю проблему так і не вдалося розв’язати, бо саме через нестачу робочої сили поштова служба Japan Post Co. вже почала доправляти документи дронами.

У компанії повідомили, що поки такий сервіс працює лише у префектурі Фукусіма. Безпілотники курсують між двома відділеннями з особистими документами служби та рекламними буклетами. Головне питання, яке хочуть вивчити в межах цього експерименту, — наскільки такий спосіб передачі є надійним? Якщо результати задовільнять керівництво, то дрони літатимуть із кореспонденцією у гірські райони та до віддалених островів.

Зазначається, що налаштувати такий сервіс вдалося лише цього вересня, коли влада країни пішла на поступки і спростила правила користування БПЛА. Раніше оператор мав тримати пристрій у полі зору. Зараз це вже не обов’язково, якщо дрон оснащено певними засобами безпеки. Наприклад, камерами.

Тестовий політ відбувся на початку листопада. Поштовий безпілотник із новорічними листівками та дитячими малюнками на борту вирушив із міста Мінамі-Сома о 9 ранку. Вже за 15 хвилин він подолав 9 км і прибув до міста Наміє.

Це великий крок до реалізації послуг з доставки, з використанням найсучасніших технологій.

Масацугу Нагато — голова компанії

Japan Post планує використовувати дрони шість днів на місяць з двома щоденними вильотами «туди-назад».

Швидкість дрона — 54 км/год. Вантажопідйомність — до 2 кг.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти