Хороша новина для людей, яким важко концентруватися, а отже, отримувати нові знання, — американський стартап Humm створив гарнітуру Edge для стимуляції тієї частини мозку, що відповідає за навчання та пам’ять.

Користувачі зможуть покращити свої когнітивні навички (швидше вирішувати або розуміти суть речей). Також цей «біохакінг» стане у пригоді кіберспортсменам, спокушають розробники.

Пристрій, що має вигляд обруча, надсилає електричні сигнали у лобову частку мозку, щойно ви натиснете на кнопку.

Ми впливаємо на ділянку мозку користувача електрикою, аби допомогти йому сконцентруватися та отримати нові вміння.

Йен Макінтайр — керівник Humm

За його словами, такий спосіб кращий за медитації, спеціальні дієти та кофеїн.

Технологія заснована на новій формі неінвазивної стимуляції мозку. Клінічні дослідження в цій галузі тривають понад 20 років. За цей час дослідники дійшли висновку, що вона безпечна. Її навіть застосовують для боротьби із депресією та безсонням. Схожу із Humm технологію використовують військові США, спортсмени та провідні лабораторії Гарварда і Каліфорнійського університету у Сан-Франциско.

Гарнітуру треба активувати за 15 хв до навчання або іншого процесу, що потребує мозкових зусиль. Ефект триватиме протягом години.

Обруч Edge першої версії Твіттер компанії

Наразі Edge випробовують 100 добровольців. І можливості їхньої пам’яті вже покращилися, запевняє Макінтайр.

Торік ми почали тестувати цей пристрій на кібергравцях. Загалом результати покращилися на 12-20%. Це не означає, що піддослідні стали надлюдьми. Радше, це як медитація, що дозволяє підвищити продуктивність.

Тім Фіорі — співзасновник Humm

Гарнітуру можна буде придбати наприкінці 2019 року за 500 $.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти

Mozgoprav

Если хватило мозгов заработать 500$ то тебе и никакое устройство не нужно. Если у тебя есть 500$ но нет мозгов и ты готов их выбросить – тогда это устройство для тебя.