Мерілебон — це заможний квартал у центрі Лондона, де зафіксовано один із найвищих рівнів забруднення повітря. Усе через велику кількість машин. Полегшити життя місцевим мешканцям вирішили за допомогою фільтрів, які видаляють шкідливі елементи. Їх встановили на вокзалі Мерілебон.

Тепер щодня дихати на 95% чистішим повітрям зможуть 60 тис. осіб. Саме такий пасажиропотік було зафіксовано на цьому об’єкті, кажуть у Airlabs, компанії, що створила фільтри.

Мова йде про 4 нові фільтраційні камери. Кожна з них всмоктує брудне повітря, яке потім проходить крізь три фільтри для видалення твердих часток та оксиду азоту. Очищення відбувається за допомогою вуглецевих нанотрубок (модифікація вуглецю).

Міняти фільтри потрібно щопівроку.

Повітряні потоки, що циркулюють на станції, потрапляють до наших установок, а потім уже очищеним повітрям можна дихати в залах очікування.

Софі Пауер — засновник компанії Airlabs

Щороку внаслідок поганого повітря у Великобританії помирають десятки тисяч осіб.

Приємно бачити такі ініціативи, але цього замало, щоб змінити ситуацію. Нам слід розв’язати проблему з дизельним транспортом, який шкодить здоров’ю наших дітей. Тому уряд має створити національну мережу чистих повітряних зон, де транспорт із ДВЗ буде заборонено.

Саймон Алькок — представник спілки адвокатів ClientEarth

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти