До 2021 року Amazon хоче відкрити 3 тис. Amazon Go — крамниць без кас та продавців. І донедавна ця компанія була чи не єдиною, хто робив конкретні кроки у цьому напрямку. Та виявилося, що в Amazon є конкурент — стартап із Тель-Авіва Trigo Vision. Днями він об’єднався з найбільшою в Ізраїлі мережею супермаркетів Shufersal, аби досягти тієї ж мети — створити автоматизовані магазини. Але за куди менші гроші, ніж їхні візаві.

Trigo Vision — компанія колишніх працівників Google, Amazon та Apple. Вони розробили систему, схожу на Amazon Go, що також використовує камери спостереження за клієнтами.

Щомісяця Shufersal платитиме Trigo Vision абонентську плату за RGB-камери високої якості та програмне забезпечення з машинним навчанням, а також за місце на хмарному сервісі для збереження даних.

Ми вважаємо, що наша співпраця з Trigo змінить та значно спростить шопінг. Задовольнити клієнта — наш пріоритет, і технології відіграють у цьому процесі дуже важливу роль.

Ітзік Аберкохен — виконавчий директор Shufersal

За словами Майкла Габая, співзасновника Trigo Vision, система працюватиме у магазинах площею від 14 м² до 740 м². Вона здатна відстежити дії майже необмеженої кількості людей.

Товари, які покупець бере з полиці, система ідентифікує і додає до віртуального кошика. А після автоматичного списання грошей всі платежі та квитанції зберігатимуться у спеціальному додатку. Ця інформація стане у пригоді, якщо, наприклад, з рахунку знімуть гроші за товар, який клієнт насправді не купував. Такі питання вирішуватимуться із представниками конкретного магазина.

Точність системи становить 99,5%.

Щодо особистої інформації, Габай запевнив, що система Trigo відповідає Загальним правилам захисту даних (GDPR), а також закону ЄС про захист даних і конфіденційності.

Shufersal планує відкрити 272 крамниці без кас та продавців. Переобладнання однієї торгової точки коштуватиме від 20 до 30 тис. $. Для порівняння — в кожний Amazon Go вкладатимуть 1 млн $.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти

Вікторія

“з’явиться запровадять” може таки треба спочатку визначитися з заголовком перед публікацією?