Ось що дійсно вражає, так це дизайн японського центру космічних досліджень! Згідно з презентованими ескізами, він буде немов би в кратері вулкана. Ба більше, будівля не стоятиме, а висітиме на сталевих тросах, закріплених по краях вулкана. Центр зведуть у межах проекту Avatar X, що справді має стосунок до стрічки Джеймса Кемерона.

Науково-дослідний центр робототехніки побудують на острові Кюсю. Над його дизайном працювала американська компанія Clouds Architecture Office, яка раніше створила меморіал Staten Island 9/11, а зараз розробляє марсіанську базу для NASA.

Будівельним плацдармом стане стара шахта. Її розкопають, а потім нададуть вигляду місячного кратера. Центр ромбоподібної форми побудують з прозорих та напівпрозорих панелей, які закріплять на сталевій рамі.

Ще один нюанс — база буде закріплена на висоті 18 м від дна «вулкану».

Її закріплять за допомогою сталевих тросів.

Щодо Avatar X, то це спільний проект Японського агентства аерокосмічних досліджень та японської авіакомпанії ANA. Вони розробляють так звану технологію «аватар», яка дозволятиме людям дистанційно керувати роботами, як в однойменному фільмі. Якщо дослідники досягнуть мети, це стане революцією в освоєнні космосу та видобутку ресурсів.

Перші випробовування «аватарів» мають розпочатися на навколоземній орбіті в середині 2020-х років. Ними керуватимуть саме з цього підвішеного центру.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти