Поки Уляна Супрун, в.о. міністра охорони здоров’я України, радить їсти сало, аби покращити своє здоров’я, китайська компанія Ping An Good Doctor презентує свій доволі амбітний план — обладнати на території Піднебесної мережу приватних клінік, розміром із телефону будку.

Суть задуму проста — людина будь-якої миті зможе прийти до такої міні (або навіть нано) лікарні та розповісти штучному інтелекту, що її турбує (через текстові або голосові повідомлення). ШІ все це зафіксує та відправить лікарю. Той, ознайомившись з інформацією, поставить діагноз і випише рецепт. Ліки можна буде придбати тут, прямо у будці.

Загалом мова йде про «сотні тисяч» таких клінік. З’явитися вони мають за 3 роки. Кожна обійдеться компанії щонайменше у 4,3 тис. $. 

Як Ping An Good Doctor створила додаток для смартфонів. За його допомогою можна записатися до лікаря, придбати ліки, дізнатися корисну інформацію на медичну тематику, поспілкуватися з медиками тощо. У додатку зареєстровано 228 млн користувачів, з яких 48,6 млн активні щомісяця.

За кілька років компанія зібрала понад 300 млн звітів про онлайн-консультації, що стали основою для медичного ШІ.

Станом на 30 червня цього року із Ping An Good Doctor співпрацювало 4,6 тис. лікарів.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти