Найбільше австралійське весільне видання White Magazine припинило свою діяльність. Власники журналу зазнали жорсткої критики з боку рекламодавців через відмову публікувати фотографії одностатевих пар.

Люк і Карла Баррелли заснували White magazine 12 років тому. Відтоді їхньою метою було показати, що шлюб — це акт любові й вірності, а не комерція. На сторінках журналу публікувалися історії, героями котрих були як новоспечені молодята, так і «ветерани» подружнього життя, чиє кохання з десятиліттями міцнішало.

Більше 7 млн австралійців підтримало односттеві шлюби на референдумі 2017 року

Після узаконення Австралією одностатевих шлюбів у листопаді 2017 року Люка та Карлу почали запитувати, чому в їхньому журналі немає фото одностатевих пар. Потім під шквал критики потрапила і команда видання, і рекламодавці. Пари, що фігурували в журналі, також піддалися осуду в інтернеті, без огляду на їхні переконання.

Більшість відомих фотографів Австралії відмовились співпрацювати із виданням, що не підтримує рівні права ЛГБТ-спільноти.

Зрештою, власники видання відмовилися поступатися своїми принципами, що призвело до припинення спонсорства з боку рекламодавців, частина з яких просто боялася всенародного осуду.

Замість того, щоб дозволити нам працювати та творити, деякі люди вимагали, щоб ми сліпо стали на їхній бік. Але ми заявили, що для нас важливо жити й працювати згідно з нашою вірою

З прощального листа власників журналу.

2017 року 61% австралійців на національному референдумі проголосувало за легалізацію одностатевих шлюбів. Закон набув чинності в грудні минулого року.

Це викликало обурення в частини суспільства та розділило друзів і навіть сім’ї через різницю у переконаннях.

Людина кількох слів і заплутаних дій. Альтруїст, мікроблогер, нонконформіст. Автор телеграм-каналу «Груз 250».

Коменти