Так трапилося, що смартфон став продовженням нашої руки. З ним ми прокидаємося, їмо, їдемо у метро і не розлучаємось, допоки знов не опинимося у ліжку. Навіть кіно дивимося лише одним оком, бо інше зазирає в екран телефона. Через це страждають наші близькі, зокрема, діти. Аби повернути батьків малечі, мережа ресторанів Frankie & Benny’s запровадила акцію — дітлахи їстимуть безкоштовно, якщо дорослі зможуть відмовитися від гаджетів на час вечері.

Перш ніж вдатися до таких заходів, працівники мережі провели опитування у закладах Йорка та Селбі. Виявилося, що 72% дітей хочуть, аби батьки менше часу витрачали на телефони та більше з ними спілкувалися. Водночас 77% дорослих відчувають провину через те, скільки часу вони проводять зі смартфоном.

26% респондентів зазирали до телефонів під час сімейних вечер, 23% робили це, коли малеча розповідала про свій день, 7% — коли керували авто, незважаючи на те, що пасажиром була їхня власна дитина.

Ми хочемо, аби сім’я знову була на першому місці. Особливо напередодні Різдва.

Прес-служба мережі

В опитуванні взяли участь 1,5 тис. батьків та дітей.

Італо-американська мережа ресторанів Frankie & Benny’s складається з 250 закладів, що розташовані у Великобританії. За словами експертів, схожі акції час від часу влаштовують й інші заклади, але це перший випадок таких масштабів. Водночас у Frankie & Benny’s налаштовані продовжити цю кампанію, якщо вона матиме попит.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти