До Нового року ще пару тижнів, а ми вже маємо для вас подарунок! Це перелік українських стрічок, що вийдуть у прокат взимку 2018/19. (Не хвилюйтеся, ані ми, ані ви ще нічого не пропустили, хоча пів грудня вже позаду, так). Поміж найближчих прем’єр переважно комедії: для дорослих, для дітей, для поціновувачів специфічного гумору. А у лютому на нас чекає патріотичне кіно, присвячене бою під Крутами.

Свої стрічки презентують вітчизняні гумористи різного калібру: «Квартал 95» в особі Володимира Зеленського та його лисого побратима, Сергій Притула (у партнерстві зі Star Media) і навіть Олексій Дурнєв. Тепер чекаємо на повний метр від «Дизель-студіо» та «Телебачення Торонто». Та це у майбутньому, а зараз…

«Пригоди S Миколая» (13 грудня)

Артем (Максим Лучак) разом із батьками (Маша Єфросиніна, Пшемислав Циприаньський) та старшою сестричкою Полею (Іванка Бородай) переїжджає з великого міста до маленького карпатського села. Звісно, це не те, про що мріяв маленький хлопчик. Та, можливо, його розрадять подарунки від Святого Миколая? Справжнього Миколая, а не того дядька (Василь Вірастюк), що раптом опинився в їхньому домі! Але дорослі поїхали, а це значить, що лише Артем разом зі своїми друзями може вивести лиходія на чисту воду.

Режисер — Семен Горов («Останній москаль»). Загальний бюджет стрічки — 38,2 млн. ₴ (з них 22,9 млн. ₴ державні). Натурні зйомки проходили на території Національного музею народної архітектури та побуту України в Пирогові, у Києві, на курорті Драгобрат та у селі Ясені (Івано-Франківська область). Ще з цікавинок — гурт O.Torvald не лише написав пісню для стрічки, а й знявся у камео.

Коментар: Вочевидь, це наша відповідь стрічці «Сам удома», але не класичній, з Маколеєм Калкіним, а п’ятій частині, яку (на щастя) мало хто бачив. 

«Секс і нічого особистого» (20 грудня 2018)

Коли пропонуєш дівчині руку та серце, менш за все хочеш почуті «ні». А чому? Бо, буцімто, ти у ліжку повний нуль! Саме така біда трапилася із Сергієм (Роман Луцький). Єдине, що спадає йому на думку — поїхати на «навчання» до свого друга Василя (Сергій Притула), що живе у Празі. Але Василь — це радше Джа-Джа Бінкс, а Сергію потрібен справжній майстер Йода! Хоча стриптизерка Діана (Анжеліка Ніколаєва), яка обіцяє зробити з нього машину для задоволення, також згодиться. Та це в теорії. А що буде на практиці?

Сценарій писали власне Сергій Притула та його підопічні з «Вар’яти-шоу». Водночас стрічка є адаптацією канадської комедії «Мої бентежні сексуальні пригоди» (2012). Режисер — 24-річна Ольга Ряшина (дочка продюсера Влада Ряшина). Бюджет — 26 млн ₴ (половину виділило Держкіно). Прагу знімали в Празі та у Львові.

Коментар: Притули забагато не буває. І не вірте тому, хто каже навпаки! 

«Я, Ти, Він, Вона» (27 грудня 2018)

Максим (Володимир Зеленський) та Яна (Анастасія Коротка) прожили у шлюбі 10 років. Стосунки перетворилися на союз, любов — на повагу, а пристрасть — на обов’язок. І коли на обрії з’являються спокусливі перспективи… пара вирішує розлучитися. Єдина перепона — відстрочка на місяць за рішенням суду. На що або на кого витратить подружжя ці 30 днів?

У режисерському кріслі одразу двоє — Зеленський та Девід Додсон. Додсон уже знімав Зеленського у стрічках «8 перших побачень» (2012) та «Любов у великому місті 3» (2013). Бюджет — 36,9 млн ₴. Половину цієї суми, знов-таки, надала держава. В інших ролях — Надя Дорофеєва, Євген Кошовий, Сергій Бабкін, Ольга Сумська, Станіслав Боклан та Юрій Ткач

Коментар: Зеленський — не Притула, тому й міру знати треба. 

«11 дітей з Моршина» (3 січня 2019)

За легендою, український Моршин було засновано на місці падіння метеорита, багатого на осмій. Саме за цим рідкісним металом і починає полювати Сніжана (Олена Лавренюк). Але на заваді стають 11 дітей з Моршина. Згуртувавшись для досягнення спільної мети, вони стають до бою з місцевим злом.

Нагадаємо, що робота над проектом розпочалася зі скандалу — Володимир Нагорний, сценарист «DZIDIZO Контрабас», та Сергій Лавренюк, продюсер «11 дітей…», а також чоловік Олени, мали різне бачення щодо того, хто є автором ідеї.

Фільм зняв Аркадій Непиталюк («Припутні»). Він же є одним з авторів сценарію. Заманюють на фільм не жартами (принаймні в трейлері вони відсутні) і не приголомшливою акторською грою, а впізнаваними обличчями Олександра Скічка, Ольги Фреймут, Анатолія Анатоліча, Сергія Бабкіна, Гаріка Корогодського тощо. Хоча у стрічці є і справжні актори старої школи — Ада Роговцева та Володимир Горянський. Бюджет — 15,3 млн ₴, з яких 10,5 млн ₴ — від Мінкультури.

Коментар: Все найкраще залишилося поза трейлером. Чи найгірше?  

«Крути 1918» (7 лютого 2019)

На тлі доленосних подій в країні двоє братів — Андрій (Євген Ламах) і Олекса (Андрій Федінчик) Савицькі закохуються у Софію (Надія Коверська). Більшовики підступають до Києва, у місті повно «червоних» агентів. Уряд УНР кидає на боротьбу з ворогом усі боєздатні частини армії, включно з юнкерами й студентами. Чотири сотні юнаків, серед яких Андрій і Олекса, стають проти чотиритисячного добре озброєного війська.

Режисер фільму — Олексій Шапарєв («Гвардія»). Сценарист — Костянтин Коновалов («Той, що пройшов крізь вогонь»). Зйомки фільму стартували 8 вересня 2017 року в Межигір’ї. Там кінороби відтворювали французькі інтер’єри. Загалом було залучено близько 1 тис. акторів та 2 тис. одиниць зброї. Бюджет — 52 млн ₴, з них 26 млн ₴ державні.

Коментар: Поки стрічка схожа на «Гвардія. Приквел». На жаль. 

«Продюсер» (14 лютого 2019)

Самовпевнений та самозакоханий кінопродюсер Олексій Дурнєв (Олексій Дурнєв) витрачає на дівок та вечірки всі гроші, які отримав на майбутній фільм. Зйомки мають розпочатися вже завтра, а платити за них немає чим. Тепер Дурнєву треба не просто швидко знайти величезну суму, а й власноруч відвезти ці гроші за місто на знімальний майданчик.

«Продюсер» — це дебют кліпмейкера Сергія Вейна як режисера повного метру. Сценарій написали Юрій Карагодін, який раніше грав у КВК за збірну Дніпра, та Рішат Мухтаров, автор іншої команди КВК «СОК» (Самара). У кадрі з’являться Павло Зібров, Даша Астаф’єва, відеоблогер Василь Кіт та інші. Про бюджет стрічки поки нічого не відомого.

Коментар: Це може бути настільки погано, що навіть добре. Але це неточно.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти