Цього року Porsche, що входить до Volkswagen Group, оголосила про наміри збирати лише гібридні авто та електрокари. Ще одна компанія, яка планує покінчити з дизельним минулим — Audi (також входить до VW). Днями там затвердили інвестиційний план, за яким до кінця 2023 року на електрокари, автономне водіння та цифровізацію витратять 14 млрд €.

Ці кроки мають чітку логіку: ми орієнтуємося на майбутнє, на продукти та послуги, що будуть привабливі й актуальні для ринку. З такими моделями, як Audi e-tron GT, концепт якої ми нещодавно презентували, ми хочемо привернути увагу до електрокарів Audi.

Брем Шот — тимчасовий голова ради директорів AUDI AG

До 2025 року Audi планує випустити приблизно 20 електрифікованих моделей; половина матиме повноцінний електропривод. Почнуть з позашляховика Audi e-tron, першого серійного електрокара цієї компанії. Він має акумулятор на 95 кВт/год. Максимальна швидкість — 200 км/год. На одній зарядці може проїхати понад 400 км. За 30 хв батарея заряджається на 80%. Придбати в Америці цю машину можна щонайменше за 75 тис. $.

Наступні за Audi e-tron — моделі Sportback і e-tron GT.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти