Компанія Uber продовжує шукати нові ринки та розробляти нові види сервісу. Такі прагнення й привели її до Каїра, де днями запрацював Uber Bus. Це сервіс міських автобусних перевезень, що чимось нагадує наші маршрутки. Але він технологічніший та зручніший.

Замовити Uber Bus можна, як і таксі — через стандартний додаток. Далі на карті користувач побачить найближчий до нього автобус. Цю точку можна вважати кінцевою зупинкою, бо саме там збиратимуться пасажири, що їдуть в одному напрямку. Водночас Uber Bus не має чіткого маршруту, як звичайні автобуси. Головний принцип поїздки — якомога менше зупинятися.

Ще одна перевага — це ціна, наголошує Дара Хосровшахі, директор Uber. Доїхати з Геліополіса до Мохандесена (райони Каїра, розташовані один від одного на відстані 70 км) можна буде за 20 єгипетських фунтів (1,1$).

Випробування сервісу пройшли у вересні. Найближчими місяцями ним можна буде скористатися й в інших регіонах Єгипту.

Під час презентації Uber Bus у Каїрі пан Хосровшахі також повідомив, що з наступного року запрацює додаток Uber Light. Він матиме менший розмір і працюватиме на простих смартфонах з Android. Та головне (для країн третього світу насамперед) — користуватися Uber Light можна буде в регіонах із низьким рівнем з’єднання.

Загалом у Єгипті 5 млн клієнтів Uber. Тому компанія інвестує у єгипетський центр підтримки користувачів понад 100 млн $.

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти