Світ потерпає від сміття, і кожна країна бореться з ним, як може. В Іспанії гусінь годують відпрацьованим пластиком. А от у Китаї до боротьби із харчовими відходами залучили тарганів. Мільярди тарганів.

За інформацією NewsCorp, щодня у Пекіні утворюється 25 т сміття. Загалом торік у столиці КНР нарахували 9 млн т. І ця кількість, на думку експертів, буде лише зростати. Саме тому до знищення сміття деякі підприємці вирішили залучити тарганів. Зокрема, мова йде про компанію Shandong Qiaobin Environmental Technology Co, розташовану в місті Цзінань. Це така собі ферма, де живе та харчується мільярд прусаків. Щодня їм згодовують десь 50 т недоїдків. Провіант комахи отримують через спеціальні труби.

Наступного року Shandong Qiaobin планує відкрити ще 3 такі підприємства.

Тоді компанія зможе переробляти третину харчових відходів семимільйонного міста.

До речі, тіла тарганів, що вмирають, стають кормом для свиней. Усе тому, що в Китаї заборонено годувати худобу безпосередньо недоїдками через спалахи африканської чуми свиней.

Власне, саме для цього тарганів у Китаї й розводили. Хоча ще їх застосовують, як інгредієнт для ліків і товарів медичного призначення.

Єдине, що може турбувати китайців, — що станеться, коли всі ці мільярди прусаків опиняться на волі?

Катастрофа. Щоб її не допустити, слід мати кілька ліній захисту.

Чжу Чаодун — професор, що досліджує еволюцію комах в Академії наук Китаю

Закінчив журфак у славному місті Запоріжжя. Сім років працював за фахом у місцевих газетах. 2013 року переїхав до не менш славетного міста Лева. Але це була не єдина зміна у житті – з того часу Інтернет став мені і за редакцію, і за газетні шпальти

Коменти