У редакції «ТСН. Тиждень» на «1+1» я працюю віднедавна. Через постійну зайнятість як викладача й водночас «польового» журналіста на редакційних літучках щовівторка був лічені рази. Закінчивши із серіалом «Говори зі мною» (його прем’єра, до речі, стартує у вечірній «ТСН» цього понеділка), вирішив усе ж таки піти на «розбір польотів» у вівторок. Там обговорювали найближчий випуск «ТСН. Тиждень», останній цього року. Тобто всі матеріали мають бути підсумковими, нестандартними, навіть, якщо можна, святковими.

Коли заговорили про необхідність астрологічного прогнозу, в мене виникла ідея зробити його небанальним, із використанням польової кухні (ну куди ж я без неї у «ТСН. Тижні»?). Ідею видав, а от далі колективний розум її вдосконалив і відшліфував.

Ми вирішили зробити святковий випуск моєї «кухні» без соціального розслідування, натомість із залученням мольфарки, яка зварила б у центрі Києва на нашій польовій кухні чай чи навіть справжнє гуцульське зілля.

Від задуму до втілення — півтори доби часу. Формат швидко склався у моїй голові: варимо чай, мольфарка закидає різні трави й на кожну дає свої віщування, доки зілля готується, я розпитую людей, хто є хто за знаком Зодіаку, зачитую астропрогнози з інтернету, а мольфарка підправляє. Моя знайома по «Все буде добре», мольфарка з Мукачева Магдалена Мачіовськи відразу погодилася приїхати спеціально на запис, але ввечері повідомила, що все скасовано, бо помер її рідний дядько. Пошуки заміни в режимі форс-мажор виявилися результативними: інформаційні продюсери знайшли Олену Стеценко із Прикарпаття, яка після «Битви екстрасенсів» переїхала до столиці.

З Оленою ми теж працювали разом на майданчику «Все буде добре», тому жодних проблем із комунікацією не виникло.

Отже, мій дещо авантюрний план спрацював: дуже швидко домовилися з київськими рятувальниками про оренду польової кухні, Олена була у повній красі — у хустці, з травами і гарним настроєм, до ялинки на Контрактову для підтримки приїхали мої студенти, також залучали до процесу випадкових перехожих, яких опівдні в будень на Подолі було обмаль. Але в кадрі брак людей не надто впадав в око. Ось результат наших спільних зусиль:

Для тих, у кого бракує часу на перегляд, видаю головні тренди наступного року від карпатської мольфарки: рік стане успішним для покращення іміджу України у світі, ми оберемо гідного президента (дипломатична відповідь), діячі культури будуть на підйомі, реформи в медицині посиляться, державну землю не продаватимуть, а от сільгоспугіддя цілком можуть стати товаром. Мольфарку Олену Стеценко доповнила зірковий психолог Наталя Холоденко, яка теж завітала до нас «на чайок»: 2019 року кожному варто абстрагуватися від негативу і відкинути все, що заважає бути щасливим.

Прислухаймося до мудрих порад і зарядімося позитивом від моїх героїв. Оптимізм нам усім наступного року неабияк знадобиться!

Український журналіст і телеведучий. Ведучий програм «Сніданок з 1+1», «Смачна країна», «Знак якості» та інших. Веду авторський YouTube-канал «Смачна країна».

Коменти