2022 року копія «Титаніка» зійде на воду й повторить маршрут оригінального корабля. Про це заявив Клайв Палмер — голова австралійської круїзної компанії Blue Star Line.

«Титанік II» буде максимально подібним до свого горезвісного попередника не лише зовні, але й всередині. Але з міркувань безпеки заплановано низку змін:

  • ширину судна буде збільшено для стійкості;
  • висота також буде більшою, ніж в оригіналу;
  • запасні виходи матимуть додаткові сходи;
  • тепер рятувальних шлюпок вистачить для всіх 2400 пасажирів та 900 членів екіпажу.
Лайнер буде оснащено сучасною системою навігації. Вугільні котли парових двигунів замінить дизель-електрична силова установка з чотирма дизельними двигунами і допоміжними паротурбінами.

Будівництво «Титаніка II» вже кілька разів відкладалося, проте у Blue Star Line знайшли необхідні 500 млн $ і залучили до роботи над проектом китайську компанію CSC Jinling. Це буде перший великий лайнер, побудований у Китаї, адже ця країна має досвід суднобудування лише вантажних суден, а не пасажирських.

2022 року, на честь 110-ї річниці запуску першого «Титаніка», Blue Star Line відправить свою копію в подорож Атлантичним Океаном із Саутгемптона до Нью-Йорка. Пасажири будуть вбрані за модою початку XX століття — як у часи рейсу оригінального лайнера, і все буде відтворено з максимальною точністю. Крім айсберга, звісно.

Нагадаємо, що «Титанік» затонув 1912 року через зіткнення з айсбергом. Тоді через брак рятувальних човнів загинуло щонайменше 1496 осіб із 2500.

Людина кількох слів і заплутаних дій. Альтруїст, мікроблогер, нонконформіст. Автор телеграм-каналу «Груз 250».

Коменти