Інцидент трапився в Лас-Вегасі під час проведення International CES 2019. Жертвою автомобіля став Promobot однойменної компанії. Все сталося на стоянці, коли інженери перевозили роботів до стенда.

На час виставки рух у місті пожвавішав і на дорозі стало небезпечніше. Власники стверджують, що робота вже не полагодити. Тож можна вважати це аварією з летальними наслідками. Вартість оренди такого робота становить $2.000 на день.

Звісно ж нас це засмутило. Ми привезли робота з Філадельфії для участі в CES. Тепер він не зможе брати в ній участі, бо його неможливо полагодити.

Каже директор з розвитку «Promobot» Олег Ківокурцев.

Проте ця історія не така проста, як здається. Фред Ламберт з Electrek стверджує, що це міг бути PR-хід. Ролик починається відразу з аварії та не показує, як саме робот потрапив на дорогу. Ще й так зручно, що камера знімала саме цю ділянку дороги саме в цей час.

Автор відео Кевін Дженкінсон каже, що воно зняте зовнішньою камерою спостереження. З його слів робот був на дорозі уже 5 хвилин, аж потім його збила автівка.

Можливо, ми ніколи не дізнаємося, що саме трапилось. Одне відомо напевне: у полку Promobot’ів стало на одного менше.

Аспірант катедри акустики «Київського Політехнічного Інституту ім. Ігоря Сікорського». Популяризую науку та українську мову. Веду Telegram-канал «Мовний трибунал».

Коменти

Соус

Чувак так артистично оглядає робота))