Ми вже звикли до «розумних» речей довкола: кавоварки, пральні машини, холодильники та навіть світильники — все це день у день стає дедалі більш інноваційним для нашої з вами втіхи.

Така еволюція торкнулася й кросівок від Nike.

Компанія презентувала нову модель спортивного взуття Adapt BB. Згідно з духом часу кросівки мають відповідний додаток для смартфона, який допоможе налаштувати взуття та стежити за його станом.

Що може новинка?

Правильно й автоматично зашнуровуватися. Серйозно, це поки єдина функція цих кросівок. Проте, як виявилося, ця функція набагато важливіша, ніж ви можете собі уявити.

Важливо пам’ятати, що Nike  це компанія, яка здебільшого орієнтується на спортсменів. І цей продукт не став винятком.

За словами представників компанії, під час гри в баскетбол нога спортсмена може набрякати через прилив крові. Тому сильно зашнуровані кросівки приводять до дискомфорту гравця, що неодмінно позначиться на результатах його гри.

Щоб уникнути цього, нові кросівки завдяки своїм сенсорам (акселерометр, гіроскоп і датчик температури) змінюють силу шнурівок, відновлюючи комфортний стан.

Також їх можна зашнурувати, натиснувши на фізичну кнопку на кросівках або через мобільний додаток Nike Adapt.

В кросівки вмонтована батарея на 505 mA*h  цього має вистачити на 10-20 днів використання, якщо вірити заявам компанії. У комплекті зі взуттям йде бездротова зарядка стандарту Qi, яка дозволяє повністю зарядити кросівки за три години.

Кросівки надійдуть до крамниць у лютому цього року за ціною 350$. А згодом Nike планує презентувати такі кросівки й для інших видів спорту.

Пишу про космос, мистецтво і технології так, щоб це було варто читати. Ведучий та сценарист Tokar.Review.

Коменти